CAH-studenten brengen gratis groente en fruit Almeerse parken in kaart

Het opnieuw ontdekken van het eetbare groen in de parken van Almere om bewoners op gezonde wijze te laten genieten van de natuur. Dat was de opdracht voor studenten van de HBO-opleiding Natuur, Economie en Leefomgeving van CAH Almere. Samen met de Vereniging Buitenstad heeft de school vrijdag 22 juni 2012 de Groene Sociëteit-voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd in de Stadsboerderij op landgoed De Kemphaan om de resultaten van het onderzoek te presenteren.

Twee vliegen in één klap
"Zo’n 30 jaar geleden is er bewust eetbaar groen geplant in de openbare parken van Almere. Helaas is dat in de loop der tijd vergeten. Hartstikke zonde, want al dat gratis fruit en groente blijft dan onbenut. Studenten hebben nu de beste plukplaatsen in kaart hebben gebracht. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten. Want door te gaan plukken, doen de Almeerders ook nog eens aan extra beweging. Smullen for free en bewegen voor de gezondheid. Twee vliegen in een klap dus. Een prachtig voorbeeld hoe groen en gezond kunnen samengaan!’"

Almeerse Weelde
De theorie werd direct in praktijk gebracht door Almeerse Weelde. In Almeerse Weelde werken een aantal mensen samen om van producten uit de Almeerse bossen, parken, moestuinen en akkers bijzondere producten te maken. De aanwezigen konden proeven van Almeerse walnotenpesto, Almeers brood en Almeerse bitterballen.

Contact opnemen met OSA?
Arjan Dekking
Telefoon: 0320 291624
E-mail: arjan.dekking@wur.nl