Tweede bijeenkomst Kenniskring Buurtmoestuinen

Op woensdagavond 12 september vond de tweede bijeenkomst van de Kenniskring Buurtmoestuinen plaats op Stadsboerderij Almere. De Kenniskring Buurtmoestuinen is een initiatief van het Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere en Vereniging Buitenstad. Deelnemers van de Kenniskring zijn mensen die actief zijn met buurtmoestuinen en schooltuinen; van concept tot gerealiseerde initiatieven, met doel sociale cohesie tot commercieel levensvatbaar . Ook de gemeente Almere is aanwezig met enkele mensen.

In totaal waren 20 mensen bijeen. Enkele initiatiefnemers lichtten hun case toe. Dit leidden tot veel discussie, advies en vooral inspiratie. Daarna lichtte de gemeente toe wat het beleid is van de gemeente. Het blauwgroene casco laat ruimte voor ontwikkeling. Zo is het immers ontworpen. Actief burgerschap en een terugtrekkende overheid zijn nieuwe trends. Dit leidt ook tot een cultuurverandering intern bij de gemeente. Gebiedsgericht werken en een meer integrale besprekingen binnen teams.

Al met al een avond voor energie en inspiratie. De volgende bijeenkomst is op 31 oktober in het gebouw van Casla in Almere Stad.